in

LoveLove

Πόσο πρέπει να ταΐζω τη γάτα μου;

Οι γατογονείς συχνά προβληματιζόμαστε για το πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μας. Αναλύουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σίτιση της γάτας.

Εάν είστε ιδιοκτήτης γάτας για πρώτη φορά, το “Πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου;” είναι πιθανό να είναι μια από τις πρώτες ερωτήσεις σας όταν φέρετε τη γάτα σας στο σπίτι. Ακόμα κι αν έχετε γάτες εδώ και χρόνια, μπορεί μερικές φορές να αναρωτιέστε εάν οι γάτες σας προσλαμβάνουν πολύ ή λίγο φαγητό. Ας δούμε μερικούς παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την απάντηση «Πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου»;

Πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου; Τα βασικά

Η απάντηση στο “Πόσο πρέπει να ταΐζω τη γάτα μου” βασίζεται σε πολλές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένου του βάρους μιας γάτας και της ηλικίας της, είτε την ταΐζετε υγρή τροφή για είτε ξηρά, το επίπεδο δραστηριότητας της γάτας και εάν είναι έγκυος ή θηλάζει παίζουν σημαντικό ρόλο στην απαιτούμενη ποσότητα πρόσληψης τροφής της γάτας.

Η ποιότητα της τροφής που παρέχετε στην γάτα σας κάνει επίσης τη διαφορά όταν απαντάμε στην ερώτηση “Πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου”. Μια πυκνή, υψηλής ποιότητας ξηρά τροφή για γάτες περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά κατά βάρος από μια τροφή χαμηλής ποιότητας και συνεπώς απαιτεί μικρότερες μερίδες για την παροχή της ίδιας ποσότητας διατροφής για τη γάτα σας.

Πολλοί ιδιοκτήτες γατών επιτρέπουν στις γάτες τους ελεύθερη πρόσβαση σε ξηρά τροφή, που συμπληρώνεται από κονσερβοποιημένα τρόφιμα μία ή δύο φορές την ημέρα. Μια δίαιτα μόνο για ξηρά τρόφιμα δεν είναι απαραίτητα μια κακή διατροφή κατοικίδιων ζώων εάν η τροφή είναι υψηλής ποιότητας, αλλά απαιτεί να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πίνει πολύ περισσότερο νερό για να αντισταθμίσει αυτό που δεν παίρνει σε κονσέρβες.

Πότε να ταΐσετε τη γάτα σας
Όταν φέρετε μια νέα γάτα στο σπίτι, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να της ταΐζετε την ίδια ποσότητα του ίδιου φαγητού με το ίδιο πρόγραμμα που έχει συνηθίσει και, στη συνέχεια, να μεταβείτε σταδιακά στην και πρόγραμμά της επιλογής σας. Οι γάτες είναι πολύ ευαίσθητες στην αλλαγή τροφής και μια νέα γάτα θα αντιμετωπίσει μεγάλο άγχος στο νέο περιβάλλον, οπότε η συνεπής διατήρηση της τροφής και του προγράμματος θα διευκολύνει τη μετάβασή της και θα συγκρατήσει την εντερική αναστάτωση.

Όταν είστε έτοιμοι να μεταφέρετε τη γάτα σας στη δική σας τροφή και πρόγραμμα, θα πρέπει να καθορίσετε τι είδους τροφή θα την ταΐζετε (υγρή ή ξηρή, ωμή τροφή κλπ.) και χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις θερμίδων σε κάθε φαγητό, να καθορίσετε την ποσότητα που θα την ταΐζετε.

Τι να ταΐσετε τη γάτα σας – βρεγμένη τροφή ή ξηρή τροφή

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην απάντηση «Πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου;» είναι το τι ταΐζετε τη γάτα σας. Το θεμέλιο μιας υγιούς διατροφής γάτας είναι πρωτεΐνες με βάση τη σάρκα, όπως κρέας, ψάρι ή πουλερικά. Η ξηρά τροφή πρέπει να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικές πρωτεΐνες και χαμηλή σε φυτικές πρωτεΐνες (οι οποίες δεν είναι κατάλληλες για το πεπτικό σύστημα της γάτας). Οι υδατάνθρακες δεν πρέπει να αποτελούν περισσότερο από το δέκα τοις εκατό του μείγματος συστατικών της τροφής της γάτας.

Η υγρή τροφή πρέπει να αποτελείται κυρίως από κρέας με όσο το δυνατόν λιγότερα υποπροϊόντα και υλικά συμπλήρωσης.

Αναρωτιέστε ακόμα, “Πόσο πρέπει να ταΐσω τη γάτα μου;” Μερικοί υπολογισμοί
σύμφωνα με το Animal Medical Center στη Νέα Υόρκη, έδειξαν ότι μια υγιής, ενεργή, ενήλικη γάτα 8 κιλών απαιτεί περίπου 30 θερμίδες ανά μισό κιλό του βάρους της γάτας ανά ημέρα. Έτσι, η μέση γάτα 8 κιλών απαιτεί περίπου 240 θερμίδες την ημέρα.

Συνήθως, το ξηρό φαγητό περιέχει περίπου 300 θερμίδες ανά φλιτζάνι και το κονσερβοποιημένο φαγητό περιέχει περίπου 250 θερμίδες σε κάθε δοχείο των 170 γραμμαρίων. (ή, 125 ανά δοχείο των 85 γραμμαρίων). Χρησιμοποιώντας αυτές τις μετρήσεις ως οδηγό, μια γάτα 8 κιλών θα χρειαζόταν 4/5 ενός φλιτζανιού ξηράς τροφής ή λίγο λιγότερο από ένα γεμάτο δοχείο των 170 γραμμαρίων (ή δύο δοχεία των 85 γραμμαρίων) υγρής τροφής την ημέρα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις αναλογίες ανάλογα με το αν η γάτα σας προτιμά περισσότερο ή λιγότερο ξηρά ή υγρή τροφή.

Εάν ταΐζετε την γάτα σας ξηρά τροφή, μετράτε κάθε μέρα την κατανομή ποσότητας τροφής με έναν μετρητή ξηράς τροφής. Αυτό μειώνει την ποσότητα της τροφής που βάζετε και πρέπει να απορριφθεί. Θα σας βοηθήσει επίσης να παρακολουθείτε πόσο τρώνε οι γάτες σας. Εάν πρέπει να πάτε μια λεπτή γάτα στον κτηνίατρο, θα βοηθήσει στη διάγνωση εάν μπορείτε να προσδιορίσετε ακριβώς πόσο τρώει την ημέρα.

Η κατανομή του φαγητού θα κρατήσει τις γάτες σας από την υπερκατανάλωση τροφής. Η διατροφή ελεύθερης επιλογής είναι ένας από τους κορυφαίους συντελεστές στην παχυσαρκία των αιλουροειδών.

Πόσο συχνά πρέπει να ταΐζετε μια γάτα

Ένας άλλος παράγοντας για τον καθορισμό του «Πόσο πρέπει να ταΐζω τη γάτα μου» εξαρτάται από το πόσο συχνά ταΐζετε τη γάτα σας και το τι την ταΐζετε. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γατών ταΐζουν τις γάτες τους το πρωί και το βράδυ, και μπορεί ή όχι να συμπληρώνουν αυτές τις τροφές με σίτιση ξηράς τροφής καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η γάτα σας τρώει αρκετά – ή λίγο;
Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της γάτας σας, θα πρέπει να τροποποιήσετε τη διατροφή της για να καλύψετε μεταβαλλόμενους μεταβολισμούς και διατροφικές ανάγκες. Νιώστε τη ραχοκοκαλιά και τα πλευρά της γάτας σας. Εάν τα πλευρά και η ραχοκοκαλιά εμφανίζονται στο δέρμα της, είναι πολύ αδύνατη. Εάν δεν μπορείτε να αισθανθείτε τα πλευρά, η γάτα σας είναι πιθανό να είναι υπέρβαρη. Προσαρμόστε ανάλογα τις μερίδες της.

Κρατώντας τη γάτα σας από την παχυσαρκία είναι πολύ πιο εύκολο από το να αναγκάσετε μια παχύσαρκη γάτα να κάνει δίαιτα και θα κάνει τόσο εσάς όσο και τη γάτα σας πολύ πιο ευτυχισμένη.

  Μήπως το γατάκι σας γίνεται ιδιότροπο στο φαγητό; Τι είναι η νεοφιλία;

  What do you think?

  24 points
  Upvote Downvote
  Advocate

  Written by Miaow

  Παλαιότητα ΜέλουςΣυντάκτης Περιεχομένου

  Comments

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Loading…

  0

  Vegan τροφή για γάτες. Είναι κατάλληλη;

  Οι γάτες είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγες – τι σημαίνει και γιατί έχει σημασία