in ,

ΜΕΙΝ ΚΟΥΝ

picture18

Maine Coon cat:  Η γάτα Maine Coon, επίσης γνωστή και ως American Longhair, είναι μια φυλή με χαρακτηριστική εμφάνιση και ικανότητες σπουδαίου κυνηγιού. Είναι μια από τις παλαιότερες φυλές γάτας στη Βόρεια Αμερική. Η ακριβής προέλευση και η ημερομηνία εισαγωγής της στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι άγνωστη.  Η φυλή ήταν δημοφιλής σε εκθέσεις γάτας στα τέλη του 19ου αιώνα.  Στις αρχές όμως του 20ου αιώνα, η δημοτικότητα της γάτας  Maine Coon άρχισε να μειώνεται με την εισαγωγή άλλων μακρύτριχων φυλών, όπως η Περσική. Η τελευταία νίκη που καταγράφονται από μια γάτα  Maine Coon σε επίδειξη γατών ήταν το 1911. Η φυλή αυτή σπάνια εμφανιζόταν μετά το 1911. Η πτώση ήταν τόσο σοβαρή που η φυλή κηρύχθηκε εξαφανισμένη το 1950. Αφού πέσει σε απόλυτη  περιφρόνηση κάνει μετά από μερικά χρόνια την επιστροφή της  και σήμερα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές γάτας στον κόσμο. Μια σειρά από ελκυστικούς μύθους υπάρχουν γύρω από την καταγωγή της.  Ένας από τους μύθους είναι ότι προήλθε από ζευγάρωμα μεταξύ των ημιάγριων γάτων και ρακούν. Αυτός ο μύθος ενισχύεται από την φουντωτή ουρά και το κοινό χρώμα με τα  ρακούν, που οπωσδήποτε οδήγησε στην υιοθέτηση της ονομασίας «Maine Coon». Γεγονός βιολογικά αδύνατον.

Η γάτα Maine Coon μπορεί να συναγωνιστεί το μέγεθος των μικρών σκύλων και είναι ιδιαίτερα ευφυής, παιχνιδιάρικη και ενεργητική. Είναι γάτα γνωστή για την ευφυΐα της και την ευγενική προσωπικότητα της. Αναπτύσσονται σε οικογένειες που υπάρχουν  παιδιά και κατοικίδια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων, όπου η σχέση της με τους σκύλους είναι πολύ καλή.

Οι γάτες Maine Coon είναι μία από τις μεγαλύτερες φυλές γάτας. Τα αρσενικά ζυγίζουν από 6,8 έως 11 kg, ενώ τα θηλυκά ζυγίζουν από 4.5 έως 6.8 kg. Το ύψος των ενηλίκων μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 25 και 41 cm και μπορεί να φτάσει σε μήκος μέχρι 120 cm, συμπεριλαμβανομένης και της ουράς, η οποία μπορεί να φτάσει σε μήκος 36 cm. Η ουρά τους είναι μεγάλη, εκλεπτύνεται, με πλούσιο τρίχωμα, μοιάζει με την ουρά ενός ρακούν. Το σώμα της είναι στερεό και μυώδες. Λόγω του μεγάλου μεγέθους τους έχουν μεγαλύτερα νύχια και υπήρξαν περιπτώσεις, όπου γάτες Maine Coon χρησιμοποιούν τα νύχια τους για αναρρίχηση  σε τοίχους.

Η γάτα  Maine Coon αναπτύσσεται αργά, και επιτυγχάνει την πλήρη ανάπτυξη της μέχρι την ηλικία των 3 – 5 χρόνων . Η διάθεση της παραμένει γοητευτική καθ’  όλη τη διάρκεια  της ζωή της.

Η Maine Coon είναι γνωστή για μεγάλη δομή των οστών της, το σώμα της έχει ορθογώνιο σχήμα, με μακρύ τρίχωμα με ποικιλία χρωμάτων.  Τα προβλήματα υγείας, που συνήθως παρουσιάζει είναι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, νωτιαία μυϊκή δυστροφία, πολυκυστική νόσο των νεφρών και η δυσπλασία του ισχίου.

wmainecoon

Η Maine Coon οφείλει το πρώτο μέρος του ονόματός της στην πολιτεία Maine της Βόρειας Αμερικής, ενώ το Coon στα raccoon λόγω της φουντωτής ουράς της αλλά και λόγω ενός μύθου (γενετικά αδύνατον) που υποστηρίζει ότι προέκυψαν από διασταύρωση Αμερικάνικων γατών με ρακούν. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι  η Μαρία Αντουανέτα την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης  προσπάθησε να δραπετεύσει από τη Γαλλία παίρνοντας μαζί της και τις 6 αγαπημένες long-haired γάτες της. Παρ’όλο που η ίδια δεν τα κατάφερε οι γάτες της έφτασαν στα παράλια του Μαίην, ζευγάρωσαν με τις short-haired φυλές της περιοχής και προέκυψαν οι Maine Coon. Μια άλλη υπόθεση βασίζεται στον Άγγλο ναυτικό Charles Coon ο οποίος ταξίδευε πάντα με τις γάτες του και έτσι σε κάθε λιμάνι της Αγγλίας που άραζε αυτές ζευγάρωναν με γάτες της περιοχής.

Παρ’όλο που είναι ιδιαίτερα μεγαλόσωμες γάτες βγάζουν ένα πολύ αχνό νιαούρισμα. Λατρεύουν το υδάτινο στοιχείο, τους αρέσει να βουτάνε τα πόδια τους στο νερό και να ακούνε το θόρυβο της βροχής. Είναι πιστές στο αφεντικό τους, σε σημείο να το ακολουθούν σε κάθε του κίνηση, αλλά τα πάνε πολύ καλά και με τα παιδιά. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους αρέσουν να κοιμούνται συνήθως τυλιγμένες σε παράξενα σημεία.

Η Μaine Coon έχει σχετικά μακρύ κεφάλι, μεγάλα αυτιά με τούφες στην κορυφή τους, και μεγάλα ελαφρώς λοξά μάτια. Το βάρος τους σταθεροποιείται στα 4 ή 5 χρόνια τους, κυμαίνεται από 6 μέχρι 10 kg ενώ η ουρά τους είναι ίση με το μήκος του σώματός τους. Το τρίχωμά τους είναι πυκνό, μεταξένιο στο άγγιγμα και μακρύ, με μόνη διαφορά το κεφάλι και τους ώμους όπου το τρίχωμα είναι κοντύτερο. Το πιο κοινό χρώμα είναι το brown tabby ενώ τις βρίσκουμε σε πολλούς διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

  10 πράγματα που δεν ξέρατε για τις γάτες…

  What do you think?

  21 points
  Upvote Downvote
  Advocate

  Written by Miaow

  Παλαιότητα ΜέλουςΣυντάκτης Περιεχομένου

  Comments

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Loading…

  0

  Που τις βρίσκεις που τις χάνεις… – ΕΙΚΟΝΕΣ

  Αυτή η γάτα βρίσκεται σε κατάσταση… Ζεν! ΒΙΝΤΕΟ