Παρασκευή , Σεπτέμβριος 21 2018
News :
Home / CatMag / Υγεία / Διατροφή / Πρέπει να ανησυχώ όταν η γάτα μου κάνει εμετό «τριχόμπαλες»

Πρέπει να ανησυχώ όταν η γάτα μου κάνει εμετό «τριχόμπαλες»

newego_large_t_248161_106454354_type12905

Οι λεγόμενες τριχόμπαλες δεν είναι τίποτε άλλο από τρίχες που η γάτα σας έχει καταπιεί όταν γλύφεται. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Μπορούμε να το σταματήσουμε ή τουλάχιστον να το περιορίσουμε;
Οι γάτες καθαρίζονται αρκετές φορές την ημέρα. Σαν αποτέλεσμα είναι, χωρίς να το θέλουν, να απομακρύνουν από πάνω τους νεκρές τρίχες. Η γλώσσα τους είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο που οι τρίχες αγκιστρώνονται πάνω τους και επειδή δεν μπορούν να τις φτύσουν, αναγκαστικά τις καταπίνουν. Συνήθως οι τρίχες αυτές αποβάλλονται με την αφόδευση. Το πρόβλημα δημιουργείτε όταν η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη. Τότε οι γάτες αποβάλουν ένα μέρος τους με τον εμετό.

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι τρίχες μπλοκάρουν μέρος των εντέρων. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα δείτε τη γάτα σας να προσπαθεί να κάνει εμετό χωρίς αποτέλεσμα ή έχει ξερόβηχα. Ένα άλλο σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά είναι η έλλειψη όρεξης. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Μπορείτε να περιορίσετε αυτό το πρόβλημα με το να βουρτσίζεται τη γάτα σας τακτικά απομακρύνοντας τις νεκρές τρίχες πριν τις καταπιεί. Εάν η γάτα σας χάνει πολύ τρίχωμα ζητήστε συμβουλές για την βελτίωση της διατροφής της.

Δημήτρης Κοτάκος

πηγή

About CatWay

Δείτε επίσης:

Βασικές οδηγίες για την υγεία των κατοικίδιων

Στο παρακάτω άρθρο αποφάσισα να γράψω κάποια πράγματα με το τι πρέπει να κάνουν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *