Τρίτη , Αύγουστος 21 2018
News :
Home / CatMag / Παγκόσμια κατακραυγή για το φεστιβάλ σφαγής χιλιάδων σκύλων και γατών! – Τα 3 εκατομμύρια πλησιάζουν οι υπογραφές διαμαρτυρίας

Παγκόσμια κατακραυγή για το φεστιβάλ σφαγής χιλιάδων σκύλων και γατών! – Τα 3 εκατομμύρια πλησιάζουν οι υπογραφές διαμαρτυρίας

zoakia_cover

Περισσότερες από κάθε άλλη φορά ήταν το 2015 οι καταγγελίες για το ετήσιο φεστιβάλ του Yulin στην Κίνα. Πρόκειται για ένα έθιμο που κάθε χρόνο ξεσηκώνει οργή και προκαλεί σοκ σε φιλοζωικές οργανώσεις και απλούς πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι υπογραφές διαμαρτυρίας συνεχίζονται και πλησιάζουν σήμερα τα 3 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με στοιχεία, τουλάχιστον 10.000 σκυλιά σφαγιάζονται κάθε χρόνο, αλλά οι φιλόζωοι αναφέρουν πως ο αριθμός αυτός είναι πλασματικός και πως σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς, σφαγιάζονται 40.000 ζώα μεταξύ αυτών και χιλιάδες γάτες!

Στον ιστότοπο change.org πάνω από 300.000 χρήστες έχουν ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση της Κίνας να απαγορέψει επιτέλους το απάνθρωπο αυτό έθιμο, ενώ θέση έχουν πάρει και διάσημοι καλλιτέχνες. Ο ηθοποιός Ricky Gervais έχει ξεκινήσει καμπάνια μέσα από τα social media και ζητά από τις κυβερνήσεις να λάβουν θέση. Το φεστιβάλ υποτίθεται πως έχει απαγορευτεί, αλλά οι οργανώσεις καταγγέλλουν πως οι αρχές κάνουν τα «στραβά μάτια» και πως οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώνουν κατά εκατοντάδες τα κατοικίδια.

Τα ντοκουμέντα που έχουν κυκλοφορήσει από τη γιορτή των περασμένων ετών είναι βίαια καθώς και μια υγειονομική βόμβα στα πιάτα καταναλωτών, που αγοράζουν το κρέας πολλών άρρωστων ζώων που δεν έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο.  Τα ζώα στοιβάζονται σε κλουβιά και θανατώνονται χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που προβλέπονται.  Οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν καταγράψει κατά καιρούς τις εικόνες από τα σφαγεία και τα απελπισμένα ζώα που περιμένουν μαρτυρικό θάνατο. Πολλά ζωάκια πετιούνται σε βραστό νερό και γδέρνονται ενώ είναι ακόμη ζωντανά! Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλά ζώα είναι κλεμμένα από τους ιδιοκτήτες τους και από αυλές.

Οι εικόνες είναι ιδιαίτερα σκληρές, αλλά η οργάνωση Duo Duo Animal Welfare Project ζητά από όλους, ακόμη και αν δεν μπορέσουν να τις δουν να υπογράψουν εδώ για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και για να επιδώσουν το ψήφισμα στην κινεζική κυβέρνηση και τον κυβερνήτη του Yulin.

Πηγήkoutipandoras.gr

About CatWay

Δείτε επίσης:

30 ξεκαρδιστικές στιγμές όπου γάτες καταστρέφουν τις καλύτερες φωτογραφίες σου!

Πόσες είναι οι φορές που ψάχνεις την γάτα σου μέσα στο σπίτι, στο μπαλκόνι ή …

2 Σχόλια

  1. ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

    ….απλη ΚΤΗΝΩΔΙΑ !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *