Σάββατο , Ιούλιος 21 2018
News :
Home / CatMag / CatPaper / Αυστραλία: Επιβλαβή παράσιτα χαρακτηρίστηκαν οι γάτες – Θα εξοντωθούν 2 εκατομμύρια

Αυστραλία: Επιβλαβή παράσιτα χαρακτηρίστηκαν οι γάτες – Θα εξοντωθούν 2 εκατομμύρια

1_2180

Πενταετές σχέδιο για την εξόντωση δύο εκατομμυρίων άγριων γατών, με στόχο την προστασία απειλουμένων θηλαστικών και πτηνών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αυστραλίας.
Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει το έργο με 6,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η πλειοψηφία των χρημάτων θα διατεθεί για την εξόντωση των γατών, και τα υπόλοιπα για την προστασία απειλουμένων ειδών. Οι τοπικές αρχές συμφώνησαν επίσης να χαρακτηριστεί η άγρια γάτα ως επιβλαβές παράσιτο.
Να θυμίσουμε πως οι γάτες εισήχθησαν στην ήπειρο από τους Ευρωπαίους εποίκους πριν από περίπου 200 χρόνια και εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις οι 20 εκατομμύρια γάτες στην Αυστραλία σκοτώνουν περίπου 75 εκατομμύρια αυτόχθονα ζώα κάθε ημέρα.
«Από τα 29 θηλαστικά που έχουν εξαφανιστεί στην Αυστραλία από τότε που έφτασαν οι Ευρωπαίοι, οι γάτες ήταν υπεύθυνες σε κάποιο ποσοστό για την εξαφάνιση 28 εξ αυτών, ενώ πάνω από 120 είδη θηλαστικών είναι σήμερα απειλούμενα λόγω των γατών», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Απειλουμένων Ειδών της Αυστραλίας, Γκρέγκορι Άντριους.
«Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως δε μισούμε τις γάτες, απλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλο τη ζημιά που προκαλούν στην άγρια ζωή της Αυστραλίας», πρόσθεσε.
Το σχέδιο έγινε δεκτό με ικανοποίηση από διάφορες περιβαλλοντικές ομάδες, αν και υπάρχουν κάποιες διαφωνίες για το μέγεθος της χρηματοδότησης και τον τρόπο εφαρμογής του.

Πηγή

About CatWay

Δείτε επίσης:

Έχεις γάτα; Αυτή είναι η πιο μοντέρνα πρόταση για να ταιριάζει με τα μοντέρνα έπιπλά σου!

Έχεις γάτα αλλά και ένα μοντέρνο σπίτι και δεν ξέρεις πώς να τα «παντρέψεις»; Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *